Pomerančové tiramisu

11. listopad 2007 | 11.11 |
pagevi122 mandarinkové kompoty (cca 300 ml)
125 ml šlehačky
250 g sýru Mascarpone
250 g tvarohu
80 g cukru
3 lžíce pomerančového likéru
200 – 250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus)
1 balíček dlouhých piškotů
kakao
plátky pomerančů na ozdobu
POSTUP
Kompotové mandarinky přecedíme a necháme odkapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme do hladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.
Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému.
Pokračujeme mandarinkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.

Před podáváním zákusek poprášíme kakaem.

Zpět na hlavní stranu blogu