Pařížské kostky

13. říjen 2008 | 11.33 |


pagevi3-1Těsto.....2 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička cukru
1/2 skleničky oleje
1 sklenička vlažného mléka
2-3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
3 celá vejce

  

Vše vyšleháme elektrickým šlehačem a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.
Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.

   

Pařížský krém
2 šlehačky na šlehání (30 a více%)
2 ledové kaštany
Na posypání: 1 čokoláda MARGOT
Den před pečením těchto řezů si svaříme (musí se vařit, ne hřát) na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice. Druhý den,vyšleháme elektrickým mixérem (na nejvyšší stupeň) do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot.

Zpět na hlavní stranu blogu