Roláda

16. srpen 2007 | 12.29 |

pagevi3-3Nezkazitelná roláda za 8 minut

5 velkých vajec
12 dkg moučkového cukru
2 lžíce kakaa
smetana na šlehání
čokoládová poleva

Příprava:
Papír na pečení (na velký plech) důkladně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Z bílků uděláme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a kakaem a opatrně vmícháme sníh. Vlijeme na papír na plech a pečeme při 250 °C přesně 8 minut, ani o minutu víc!

Po 8 minutách vyndáme z trouby, papír s masou stáhneme z plechu a necháme vystydnout. (Na plechu nesmíme nechat, je horký a masa by se dopékala a pak by se lámala). Po zchladnutí potřeme ušlehanou smetanou, stočíme roládu a polijeme čokoládou.

Roláda je lehoučká, doporučuji dělat rovnou dvě.
Další tip: Vyplatí se péct po nějakém mase, kdy je trouba rozpálená a za 8 minut je skutečně všechno hotova.

Zpět na hlavní stranu blogu