Kardinálův koláč

5. květen 2008 | 10.22 |
pagevi1450 g polohrubé mouky
1 lžíce kypřícího prášku
10 vajec
290 g cukr krystal
1 vanilínový cukr
práškový cukr na posypání

NÁPLŇ
500 ml smetany na šlehání
1 ztužovač šlehačky
4-5 lžic švestková povidla
POSTUP
2 vejce, 8 žloutků, 80 g krystalového a 1 vanilínový cukr vyšleháme do husté pěny. Potom jemně zapracujeme mouku s kypřícím práškem.
Z 8 bílků a ze zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.
Plech vyložíme papírem na pečení a cukrářským nářadím na něj vedle sebe střídavě vytlačujeme pásy těsta a sněhu. Plech vložíme do předehřáté trouby.
Upečený vychladlý plát rozřežeme na dvě poloviny. Jednu natřeme švestkovými povidly a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme druhou polovinou plátu a posypeme práškovým cukrem.
Elektrická trouba: 185 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Čas pečení: 18 – 20 minut

Zpět na hlavní stranu blogu