Božské kostky

21. březen 2008 | 21.03 |

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Rozpis na cca 20 kusů: 4 vejce, špetka soli, 100 g cukru, 1 l mléka, 3 vanilkové cukry, 25 g kukuřičné škrobové moučky, 100 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 balíčky vanilkového pudinku, 1 sklenice kompotovaných meruněk, 400 ml ricotty (italský sýr), 1 čokoládová poleva, čokoládové hobliny, 100 ml smetany ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY
božské kostkyI. Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny spolu s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.
II. Do formy (pekáče) vyložené pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.
III. Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Riccotu našleháme a pudink do ní po částech vmícháme. Korpus poklademe dobře okapanými meruňkami, potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout. Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou šlehačkou a také čokoládovými hoblinkami.

Zpět na hlavní stranu blogu