Krémy do dortů

6. listopad 2008 | 11.06 |

Pudinkový krém
25 dkg másla
300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek
15 dkg moučkového cukru
lžíce rumu nebo vanilkové tresti
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum nebo tresť. Lze ochutit kakaem, nebo nescafem.

kv75

Pařížský krém "pohádka"
13 dkg másla
3 dkg hl.mouky
10 dkg moučk.cukru
1 žloutek
0,25 l mléka
4 dkg kakaa
trochu rumu
Ze 3 dkg másla a mouky umícháme světlou jíšku,přilijeme mléko a vše svaříme na hustou kaši. Dáme vychladit d studené vody.Zvlášť utřeme 10 dkg másla,cukr,žloutek,rum a kakao se zchladlou kaší. Je výborný a chutí opravdu připomíná pařížskou šlehačku.

kv75

Čokoládový krém
25 dkg másla
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
12 dkg moučkového cukru
5 - 10 dkg čokolády na vaření
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Máslo s cukrem pořádně našleháme. Postupně po lžících vešleháváme vlažný pudink a potom po troškách rozpuštěnou (ne teplou!) čokoládu. Pořádně našleháme.

kv75

Ovocný pikantní krém
400 ml šťávy z jahodového kompotu (nebo džus)
1 jahodového pudinku
1 lžíce polohrubé mouky
15 dkg močkového cukru
20 dkg másla
5 dkg Hery.
V části šťávy rozmícháme puding a mouku a zavaříme do zbytku šťávy. Vychladlý pudink po částech zašleháme do tuku s cukrem. Jahodový kompot a pudink můžeme nahradit např. ananasovým.

kv75

Kávový krém

800ml mléka
35 dkg másla
2 vanil. pudinky
6 lžic moučkového cukru
trochu suché instantní kávy
V mléce s cukrem a kávou uvaříme pudinkya vychladíme. Vyšleháme máslo a postupně zašleháváme vychladlý pudink.

kv75

Pařížská šlehačka

1 smetana na šlehání
2 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
Ve šlehačce rozmícháme cukr, kakao a necháme přejít varem. Uložíme přes noc do chladničky, druhý den vyšleháme.
  

kv75

Karamelový krém

1 salko

25 dkg másla

Plechovku se salkem vaříme 2 hodiny ve vodě.
Necháme vychladnout, ušleháme máslo a po lžících zašleháváme zkaramelizované mléko.
  

kv75

Sněhová vášeň

35 dkg bílé čokolády

0,5 l smetany ke šlehání

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni,smetanu ušleháme do tuha,po vyšlehání přidáme rozehřátou ještě teplou čokoládu a ručně zamícháme. 

kv75

Ořechový krém

5 dcl mléka
100g Hery
1 žloutek
250g másla 180 g krystalu
70g másla
70g hl. mouky

1/2 balíčku instatního pudinku v prášku bez vaření s vanil. příchutí

50g ořechů nebo oříšků.

krém - uděláme kaši: 70g másla a 70g mouky zpěníme, zalijeme mlékem smíchaným se žloutkem a cukrem a vaříme do zhoustnutí. Kaši přikryjeme a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a tuk a zašleháme zchladlou kaši. Asi čtvrtinu krému odložíme, do ostatního přidáme pudink. prášek a mleté ořechy a vymícháme.

kv75

Kakaový krém

1/4 l mléka
5 dkg hrubé mouky
špetka soli
1 máslo
3 lžíce moučkového cukru
kakao

Mléko, sůl a mouku přivedeme za stálého míchání do varu. Chvilku povaříme. Poté posypeme trochou cukru, přikryjeme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Po vychladnutí přidáme změklé máslo s moučkovým cukrem a utřeme do pěny. Nakonec můžeme dochutit kakaem.

Tento krém se hodí k plnění lineckých košíčků s ovocem.

kv75

Cukrářský krém 

20 dkg moučkového cukru
4 dkg sušeného mléka
8 dkg vanilkového pudinku
50 dkg másla
5 a půl dl vody
V troše vody rozmícháme sušené mléko a pudink. Ve zbytku vody rozpustíme cukr, přidáme rozmíchaný pudink a uvaříme. Šleháme do vychladnutí. Po částech vešleháme změklé máslo. Přidáváme různé příchutě – mleté ořechy, kokosovou moučku, kakao, džem apod.

Zpět na hlavní stranu blogu