Kefírový moučník

6. duben 2008 | 11.48 |
egmrká okem Tak po tomhle buchtovi se může utlouct celá naše početná family. elmilujehf Proto vás o tu dobrotu rozhodně nepřipravím! ec

Těsto:
35 dkg cukru, 35 dkg hladké mouky, 2 vejce, ¾ sklenky oleje, 1 ½ lžičky jedlé sody, 2 velké lžíce kakaa, 1 kefír, 1 vanilkový cukr

4Cukr a vejce ušlehej do pěny, pak přidej olej, kakao, vanilkový cukr a vše pořádně promíchej. Kefír a mouku (do které vmísíš sodu) přidávej tak nějak nastejno a pozvolna. Těsto nalij na vymazaný plech a šup s tím do trouby! Peču přibližně 30 minut při teplotě 180° - 200°C.
Na vychladlý moučník namažeme polevu a hustě posypeme kokosem. A když říkám hustě, myslím tím hustě! ekkoulí očima

Poleva: 10 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce teplé vody, 1 lžička Solamylu

Máslo rozpustím v kastrůlku, přidám cukr, horkou vodu, kakao a Solamyl. Míchám, dokud nezhoustne. Dobrou chuť!

Zpět na hlavní stranu blogu